Foto: Shutterstock kolāža

Dārzeņu zupas jaukums slēpjas tās vienkāršībā. Lai to pagatavotu, nebūs stundām ilgi jāstāv pie pīts, vai jāiztērē viss nedēļai paredzētais pārtikas budžets, bet gala rezultāts būs restorāna virtuves cienīgs, turklāt panākams pavisam ātri. Pagatavot ideālu biezzupu būs vienkārši, ja ņemsi vērā mūsu padomus un izmantosi kādu no kārdinošajām ''Tasty'' receptēm, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus gardēžus.

Gardum gardu un sātīgu zupiņu var pagatavot arī bez kripatiņas gaļas. Pamatā viss, kas vajadzīgs ir:

  • olīveļļa vai sviests cepšanai (ja vēlies, vari šo soli izlaist);
  • dārzeņi (burkāni, ķirbis, kartupeļi, cukīni, brokoļi, ziedkāposts, sīpoli, ķiploki, paprika u.tml.), kurus vari sakombinēt visdažādākajos veidos un proporcijās, ļaujot izpausties savai fantāzijai;
  • saldais krējums, piens, kokosriekstu piens vai siers (vislabāk dārzeņu krēmzupas garšu papildinās kausētais siers, krēmsiers, kazas siers, parmezāns vai neliels daudzums zilā siera);
  • garšvielas un garšaugi (sausās garšvielas pievieno dārzeņiem jau vārīšanās laikā, kapātus garšaugus, kad dārzeņi jau gatavi – īsi pirms smalcināšanas ar blenderi, vai pārkaisi ar tiem zupu pirms pasniegšanas);
  • grauzdētas sēkliņas (ķirbju, sezama u.tml.), rieksti vai grauzdiņi pasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!