gulašs sautējums paprika ķiploks čili ēdiens pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Skaistās Centrāleiropas pērles Ungārijas virtuve daudziem galvenokārt saistās ar gulašu un ugunīgajiem paprikas ēdieniem, kas sasaucas ar tautas temperamentu. Tomēr gulašs it nemaz nav vienīgais ēdiens, kas raksturīgs ungāru virtuvei.

Ungārijas krāšņās dabas veltes ir sniegušas šai tautai ne vien iespējas veidot savu nacionālo virtuvi daudzveidīgu un veselīgu, bet arī cittautiešiem vilinošu un pat apbrīnas vērtu: arī aromātisks vistas paprikašs, pikants lečo, kā arī krēmīga karameļu kūka desertā ir šai valstij raksturīgās garšas un tekstūras. Atzīmējot Ungārijas dienas Latvijā, kuras arī šogad, gluži tāpat kā pagājušajā, notiek oktobra mēnesī, atlasījām "Tasty" krājumos esošās receptes, kas arī tavā virtuvē ienesīs Ungārijas krāsas, garšas un kārdinošos aromātus.

Mazliet vēstures

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!