miežu putra
Foto: Shutterstock
Ticējumi vēsta, ka Sveču dienu 2. februārī musu senči svinēja uz pilnu klapi – dodoties ciemos, lejot sveces, dziedot un dancojot – jo līksmāk, jo labāk, tādējādi ieliekot pamatus nākamā gada ražai. Bet mielastā goda vietu uz galda ieņēma miežu putra. Arī mūsdienās reti kurš latvietis atteiksies nobaudīt bukstiņputru ar zeltaini sačurkstinātiem sīpoliem un cauraudzīša kraukšķīšiem, tādēļ Sveču dienas noskaņās "Tasty" krājumos uzgājām 14 ģeniāli vienkāršu miežu putraimu ēdienu receptes.

Senču gudrība vēsta, ka Sveču dienā jāizvāra bieza putra un ēdot jāliek svece vidū, lai deg, tad nekrīt veldrē ne lini, ne labība.

Lai izvairītos no tā, ka putra vai zupa ar miežu putraimu piedevu iegūst nepatīkami zilganu vai tumšu nokrāsu, pirms gatavošanas putraimus rūpīgi jānoskalo vairākos ūdeņos, kamēr skalojamais ūdens vairs nav blāvi duļķains, bet dzidrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!