Pat visvienkāršākie kartupeļi, krāsnī cepti kļūs daudzkārt gardāki un kraukšķīgāki, īpaši, ja tos papildināsi ar rozmarīnu, ķiplokiem, medu, graudu sinepēm un citiem gardiem labumiem. Atliks tikai pagatavot kādu gardu mērcīti, svaigus salātus, un sātīga maltīte būs gatava.
Ja pēc aktivitātēm svaigā gaisā esi izsalcis kā vilks, tad ar kartupeļiem vien nebūs līdzēts – papildini tos ar desiņām, marinētiem vistu stilbiņiem, ribiņām vai pagatavo krāsnī ko īpaši gruntīgu, piemēram, kotletes, sulīgas karbonādes siera "kažokā" vai pat aromātisku šašliku trīslitru burkā.
Brīvdienās ir arī ciemos iešanas un viesu gaidīšanas laiks. Tiekoties ar draugiem, izmanto cepeškrāsni ķiploku graudziņu vai karstmaižu pagatavošanai – tā ir ātra, vienkārša un vienmēr aktuāla mājas ballīšu klasika.
Cepeškrāns tieši šajās brīvdienās ir saniķojusies? Mums ir risinājums arī šādai likstai – cepešpannu liec uz plīts riņķiem, un jau pēc neilga brīža virtuvi piepildīs kārdinošs paeljas aromāts.
Lai labi garšo!