ceptas reņģes
Foto: Shutterstock
Lai saglabātu veselīgu ādas, matu un nagu stāvokli, kas pēc nogurdinošā ziemas perioda ir īpaši svarīgi, ārsti un dietologi iesaka vismaz pāris reizes nedēļā iekļaut ēdienkartē zivis. Šis ieteikums nereti tiek ignorēts ģimenes budžeta ekonomijas nolūkos, bet kādēļ gan pārmaksāt, pērkot dārgos nēģus, lasi vai mencu, ja tepat Baltijas jūrā nozvejotas reņģes daudzviet šobrīd nopērkamas pat zem eiro kilogramā.

Svaigas reņģes patīkami smaržo pēc jūras un vislabāk garšo "pa vienkāršo" – apviļātas miltos, zeltaini apceptas un pirms ēšanas pārslacītas ar citronu sulu.

Vienīgais šo zivteļu trūkums ir tāds, ka cepšanas laikā tās piesmaržina pilnu māju, taču šajā rakstā mēs atklājām knifu, kā izcept zeltainas reņģītes bez piedūmotas virtuves un iespaidīga eļļas patēriņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!