plaucētā mīkla
Foto: Shutterstock
Uz uguns gatavotā mīkla ir kaprīza. Tā nedrīkst būt nedz par šķidru, nedz cietu. Tikai viendabīga un lēni plūstoša tā gatava pārvērsties konditorejas izstrādājumā, kura galvenais uzdevums ir būt par apvalciņu saldam un sāļam pildījumam. Pasaulē to sauc par profiteroļiem, bet mēs sakām – vēja kūkas.

Plaucēto mīklu droši var saukt par mīklu princesi tās kaprīzuma dēļ. To, vai pagatavotā mīkla pēc tam pārvērtīsies vēja kūkās un eklēros, zina tikai plaucētās mīklas eņģelis. Tāds noteikti ir, jo kā gan citādi izskaidrot to, ka pēc vienas receptes gatavota mīkla dažādos laikos izdomā nepūsties un pārvēršas vienkāršos cepumos. Taču ar pacietību un receptes precīzu ievērošanu var panākt daudz.

Recepti, kā pielabināt plaucētās mīklas eņģeli, es neesmu vēl atradusi. Vienīgā sakarība, ko varu savilkt kopā, ir gatavošanas biežums. Jo biežāk es plaucēto mīklu gatavoju, jo labāka tā sanāk. Taču, ja starp eklēru un vēja kūku gatavošanu ir bijusi pauze, tad 80% gadījumu mīkla pirmajā reizē neizdodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!