No omēm mantotais gēns, kas pieprasa gatavot krājumus pat tad, ja zini – visu tāpat neapēdīsi, ir klātesošs daudzām saimniecēm. Galu galā, kā tad laidīsi postā tik smukas odziņas? Neļaus tak nobirt zemē tik labām upenēm! Un mežā tik labs pauguriņš ar leknām brūklenēm uziets! Lai arī ražas saglabāšanā burkas lēnām piekāpjas saldētavai, ievārījumu vārīšana joprojām ir aktuāla. Problēma sākas pavasarī, kad kārojas zaļuma un svaiguma. Labāk gribas uzgrauzt rabarbera kātu vai redīsu, nevis smērēt zaptsmaizi. Pagrabā un pieliekamajā sarindotās burkas tak ārā nemetīsi! Varētu gatavot vīnu vai dzīt kandžu, bet tur vajag speciālu aprīkojumu un licenci.
Es gadu gaitā esmu pārgājusi uz ražas sasaldēšanu un ievārījuma vārīšanu no saldētām ogām, bet arī manā pieliekamā pavasarī mēdz atrasties pa ievārījuma burkai, nemaz nerunājot par sūtījumiem no laukiem.