Mazsālīti gurķīši. Pārbaudītas receptes kraukšķīgam vasaras sākumam
Foto: Shutterstock
Nekas tā neliecina par vasaras sākumu kā mazsālīta gurķīša svaigais un priecīgais kraukšķis. Viegli nosmaržo pēc ķiplociņa un dillēm, un vasara ir klāt! Kā var būt kaut kas tik garšīgs?! Vai tas vispār ir legāli?

Mazsālīti gurķīši ir viens no mūsu gastronomiskajiem dārgumiem. Skaidrs, ka pirmie pazūd tāpat – knapi rītu sagaidot! Vēlāk, tad jau var ēst ar kotletēm un jaunajiem kartupeļiem, bet skaidrs jau, kas ir pasaulē labākais vasaras sākuma ēdiens. Jaunie kartupelīši ar pirmo gaileņu mērci un mazsālītiem gurķīšiem. Lūk, tā ir manta! Tā ir laime!

Ja turpinās līt, kā tagad, tad līdz pirmajām gailenēm nemaz ilgi nebūs jāgaida, un arī mazsālītie gurķīši iekļausies gandrīz ikoniskajā latviešu vasaras pusdienu komplektā. Bet tikmēr – vai tad kāds spēj sagaidīt tās sēnes? Tagad! To sāļi ķiplokaino kraukšķi gribas tagad! Un, kaut arī paša recepte katram liekas labākā, recepšu un knifiņu nekad nevar būt par daudz. Dalāmies ar brīnišķīgām, gadu gadiem pārbaudītām receptēm, kas ir īsti dārgumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!