Iekod ribās! 19 sulīgas receptes leģendārām vasaras ballītēm
Foto: Shutterstock
Pa vienai vien izvilkt ribiņu kaulus no karsta, karsti kūpoša, neprātīgi aromātiska gaļas gabala, nosūkāt tos un vēl izsūkt visu labumiņu ir viena no dzīves baudām. Kādas tik tās ribiņas nav – biezas, ar gaļīgu treknumiņu, plānas, tvirtas un sulīgas, uz grila strauji apceptas, krāsnī stundām sutinātas un tad vēl grilā dūmos kūpinātas... Ak, vasara, tavs vārds ir Grilētas Ribiņas!

Grilēt, cept cepeškrāsnī – tas jau ir laika un iespēju jautājums un gaumes lieta. Bet kurš gan spēj atteikties no grilētas ribiņas gabala zem klajas debess vai terases jumta. Ceptās gaļas smarža, garšvielām bagāts sulīgums un dūmakains tauciņš – bārbekjū piederas pie vasaras.

Pasaulē klīst vairākas leģendas un mīti par ribiņām. Slavenāko noteikti esat dzirdējuši – par Ādama ribu. Viena viņam esot atņemta, lai pasaulē radītu kaut ko skaistu un jēdzīgu – Ievu un visu turpmāko kompāniju. Ādams par to esot tā aizvainojies, ka Ievu pie grila nozvērējies nekad nelaist, jo, lai nu ar ko, bet ar ribiņām – vairs nekādu eksperimentu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!