ķiršu ievārījums
Foto: Shutterstock
Ķiršu ievārījumi godam ieņem luksusa plauktu pagrabā un pieliekamajā. Tāds "limited edition" (ierobežota daudzuma izlaidums), jo, atšķirībā no citām saldajām burciņām, prasa lielāku pagatavošanas laiku. Gatavojot ķiršus, jāierēķina atkaulošanas laiks. Vēl viena lieta, kas ķiršu našķus padara ekskluzīvus, ir strazdi, kuri parasti nokopj ķiršu koku pa tīro. Atliek ķiršus pirkt vai samierināties ar pāris burciņām, kas noceltas strazdiem no knābja.

Ķirši ir kā čipsi, sāļie riekstiņi un saulespuķu sēklas. Kas tiem kopīgs? Paceļ roku tas, kurš spēj apstāties, kamēr ķiršu bļoda nav tukša un šķīvītis blakus bļodiņai pilns ar ķiršu kauliņiem?! Prāts saka, ka jābeidz mieloties, bet vēders saka: dod vēl! Es vēl varu! Kurš gudrāks? Prāts, protams! Un gudrākais piekāpjas!

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!