Foto: DELFI
Ne tikai itāļi ir maizes un makaronu cienītāji, arī latviešiem maizīte ir goda vietā – daudziem neviena ēdienreize nav iedomājama bez tās. Ja tu neesi izņēmums, taču vēlies samazināt maizes patēriņu, tad, lūk, ir ieteikums – centies nedēļas nogales pusdienās pagatavot vrapus, nevis sviestmaizes. Turklāt – šie vistas vrapi ir lieliski piemēroti ne tikai pusdienām, bet arī vakariņām, jo tā ir tādas garšas bumba... Mmmm! Pildīti ar svaigām un veselīgām sastāvdaļām.

Jā, daudzi piekritīs, ka vienīgā problēma ar vrapiem ir tāda, ka tie bieži vien ir garlaicīgi – šķiņka šķēle, siers un salāti... Atceries, ka veselīgs ēdiens nav tas pats, kas garlaicīgs ēdiens! Zinu, ka liela daļa sevi sasaistīs ar šo: "Ja mani pacienās ar garlaicīgu ēdienu, es, protams, pieklājīgi pasmaidīšu un apēdīšu mazu porciju, bet pēc tam... Nu, kad neviens neskatīsies, notiesāšu kaut ko daudz garšīgāku un neveselīgāku." (Šis ir par manu draugu! Un pieņemu, ka vēl par daudziem vīriešiem). Tāpēc, kad cenšamies pagatavot vrapus mājās, tiem ir jāizdodas supergaršīgiem.

Varu nomierināt – vistas vrapus ir ļoti viegli pagatavot, un tiem nav nepieciešams daudz sastāvdaļu. Turklāt to veidošana kopā ar bērniem varētu būt pavisam jautra kopīgā aktivitāte. Neatkarīgi no virtuves iemaņu līmeņa – tie sanāks ikvienam! Varam, protams, pastrīdēties par vizuālo noformējumu, jo, iespējams, ne visiem sanāks skaisti tos sarullēt (mēs arī vēl tikai mācāmies!). Bet šeit runa ir par garšu, nevis izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!