Tiesa, viens no labākajiem veidiem, kā ogas iekļaut uzturā, ir vienkārši tās gluži vai iemest mutē: pēc to iegādes, tās vien jānomazgā un hops – mutē iekšā. Bet, ja paveicies dzīvot netālu no ēdamo ogu dārza, vari tās salasīt un ēst turpat uz vietas. Pat nenomazgājot! Patiesi – svaigas, saldas, sulīgas ogas ir viena no labākajām uzkodām (vitamīnu bumbām) pasaulē!
Tomēr tās ne vien sagādā baudu garšas kārpiņām un reizē ir bezgala skaistas, tās sniedz arī labvēlīgu ietekmi veselībai. Tās pat varētu dēvēt par vasaras dārgakmeņiem. Tikai viena tasīte ar ogām nodrošinās organismu ar antioksidantiem visas dienas garumā. Protams, tā nav robeža pie kuras būtu jāapstājas. Svaigas ogas var ēst tik, cik var ieēst, taču jāaizvairās no pārēšanās. No ogām lielākā antioksidantu koncentrācija ir dzērvenēs, mellenēs un kazenēs.