ievārījums, plūmes
Foto: Shutterstock
Joprojām steidzam nenokavēt īsto brīdi, lai izvārītu gardus ievārījumus, želejas, marmelādes un citus gardumus ziemai, jo augļu un ogu sezona ir jātver ik mirkli. No zemenēm lielākoties atvadījāmies jūlijā, taču priekšā vēl ir jāņogu, upeņu un plūmju ievārījuma vārīšanas laiks. Un kur nu vēl bumbieri un āboli, kas kokos vēl tikai sārtojas.

Taču konservēto augļu un ogu produktu veidu ir salīdzinoši daudz. Kā neapmulst un pateikt, vai tas, ko esi iecerējis pagatavot, ir ievārījums, želeja, marmelāde vai aizvien vairāk dzirdētais čatnijs? "Tasty" ir sagatavojis nelielu špikeri ar katra konservētā produkta raksturojumu un pašu svarīgāko informāciju, lai visu nedēvētu ievārījuma vārdā, bet gardos augļu un ogu novārījumus varētu atšķirt galvenokārt pēc tā, kādā formā un konsistencē tie ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!