Svaigie gurķi ir pārņēmuši ne tikai tirgus stendus un veikalu plauktus, bet arī piemājas siltumnīcas. Kad mājās pārnests krietni pasmags maišelis koši zaļo gurķu, bet lielā konservēšana iecerēta vien pēc pārs dienām, jādomā, kur nešļavu uzglabāt. Izrādās, ledusskapis nebūt nav labākā vieta, kur gurķiem gaidīt savu kārtu uz ieburkošanu. Kādēļ tas tā, uzzini, izlasot šo rakstu.
Ne vienu vien saimnieci nomoka jautājums, kā vienkāršā veidā panākt, lai konservēšanai izmantojamie trauki būtu pietiekami tīri. Pašmāju speciālisti skaidro, ka pietiks ar to, ja gurķu konservēšanai paredzētos traukus mājas apstākļos tīri izmazgāsi un izkarsēsi cepeškrāsnī. Turpat, sterilā vidē, arī atdzesē un tikai tad tajos pilda konservējamos produktus. Ja pildīšanai izmantoši karstas, vēl neatdzesētas burkas, tās var sprāgt. Pastāv arī citi paņēmieni trauku sterilizēšanai. Kādi tie ir, skaidrojām te.