gurķi dilles konservēšana
Foto: Shutterstock
Grūti iedomāties gardāku uzkodu par tikko no burkas izķeksētu, pašsālītu vai marinētu gurķīti, tādēļ vasara sezonā čaklās saimnieces raujas vaiga sviedros, lai bagātīgi papildinātu pieliekamā krājumus. Uzzini, kas jāņem vērā, lai ziemā nenāktos vilties, secinot, ka viss darbs vējā un burkas "piepūtušās" vai virspusē pārklājušās ar pelējuma kārtu, bet no cerētā kraukšķīguma nav ne miņas, jo gurķi ir vidū tukši, mīksti un un ar netīkami cietu miziņu.

Svaigie gurķi ir pārņēmuši ne tikai tirgus stendus un veikalu plauktus, bet arī piemājas siltumnīcas. Kad mājās pārnests krietni pasmags maišelis koši zaļo gurķu, bet lielā konservēšana iecerēta vien pēc pārs dienām, jādomā, kur nešļavu uzglabāt. Izrādās, ledusskapis nebūt nav labākā vieta, kur gurķiem gaidīt savu kārtu uz ieburkošanu. Kādēļ tas tā, uzzini, izlasot šo rakstu.

Ne vienu vien saimnieci nomoka jautājums, kā vienkāršā veidā panākt, lai konservēšanai izmantojamie trauki būtu pietiekami tīri. Pašmāju speciālisti skaidro, ka pietiks ar to, ja gurķu konservēšanai paredzētos traukus mājas apstākļos tīri izmazgāsi un izkarsēsi cepeškrāsnī. Turpat, sterilā vidē, arī atdzesē un tikai tad tajos pilda konservējamos produktus. Ja pildīšanai izmantoši karstas, vēl neatdzesētas burkas, tās var sprāgt. Pastāv arī citi paņēmieni trauku sterilizēšanai. Kādi tie ir, skaidrojām te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!