Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.
Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri.
Otrā bļodā jogurtu, olas, vaniļas ekstraktu un sviestu sajauc ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.
Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pieliec kastaņus, samaisi un liec formiņās.
Cep krāsns vidējā nodalījumā 25 minūtes. Izņem ārā, atdzesē uz restēm un, kad auksti, uzsmērē krēmu.
Krēms. Bļodā liec kastaņus, krēmsieru un cukuru. Sablenderē. Pievieno saldu krējumu un vēl sablenderē. Uzsmērē uz mafiniem un pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv