Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liec sausā pannā mandeļu skaidiņas un grauzdē, līdz tās zeltainas. Ņem nost, noliec malā.Gatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu un, kad tas sāk burbuļot, liec klāt miltus.
Iemaisi un uz mazas liesmas turpini maisīt kādas 2 minūtes, līdz milti kļūst viegli zeltaini un tādi kā smilšaini. Kad sasniegta šāda stadija, lēnām lej klāt saldu krējumu un visu laiku maisi. Krējumu lej klāt ļoti lēnām, visu laiku maisot.
Vāri, visu laiku maisot, uz vidējas liesmas kādas 7 minūtes, līdz mērce sabiezē.
Beigās pievieno sieru, paprikas pulveri, baltos un melnos piparus un samaisi. Tikai pašās beigās pārbaudi, cik daudz vajag sāls, un to pievieno.
Kad mērce gatava, liec tvaicēties brokoļus un tvaicē, līdz tie gatavi. Tvaicē vai nu speciālā tvaicēšanas sietiņā, vai izmanto parastu sietiņu, kuru liec uz katliņa malām un vāku pa virsu.
Kad brokoļi gatavi, liec traukā, pārlej ar siera mērci un pārber ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv