Zaļā matē tēja sakņojas dziļās un senās japāņu kultūras tradīcijās. To ne tikai izmanto, lai pagatavotu burvīgu tēju, bet arī konditorejā kā aromatizētāju un vienlaikus arī kā krāsvielu biskvītos, krēmos vai saldējumā. Šoreiz šis maigi zaļais deserts pirmajā mirklī ir salds kā baltā šokolāde, bet ar mazliet rūgtenu, tikai matē tējai raksturīgu pēcgaršu, kas lieliski sabalansē visas garšas kopā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepumus sablendē vai ar piestiņu sastampā līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē un pievieno cepumu masai. Izmaisa ar rokām vai karoti. Tortes veidnes dibenā (22 cm diametrs) ieklāj cepamo papīru, cepumu masu izlīdzina un ar rokām izspaida pa visu veidnes apakšu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C temperatūrai. Kūkas veidni liek cepeškrāsnī, un cep 5-10 minūtes. Tad tortes veidni izņem no cepeškrāsns un pamatnei ļauj atdzist.
Tikmēr sagatavo krēmu: balto šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina.
Olas baltumu saputo kopā ar cukuru.
Kad masa ir spīdīga, tai pievieno maskarpones sieru un balto šokolādi. Visu sakuļ kopā ar mikseri līdz viendabīgai krēma konsistencei.
Pa vienai karotītei pievieno zaļās tējas pulveri. Kad ir pievienotas 3 tējkarotes, pagaršojiet. Ja vēlaties spilgtāku krāsu, pievienojiet vēl, bet jāatceras, ka tējas pulveris dod ne tikai krāsu, bet arī garšu. Krēms var kļūt rūgts.
Putukrējumu sakuļ stingrās putās un pievieno krēmam.
Želatīnu uzsilda ūdens peldē un ātri iemaisa krēmā.
Gatavo krēma masu lej tortes veidnē virsū pamatnei, un kūku liek ledusskapī uz 3 stundām sastingt.
Dekorē ar dzērveņu tēju.
Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.