90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3 glāzesmilti1.5 glāzecukurs sāls vaniļa soda200 gsviests āboli skābs krējums
Pagatavošana
1
Mīkla: uz galda uzber 2 glāzes miltus, ieber 1 glāzi cukura, šķipsnu sāls, vaniļu, dzēstu sodu un iekapā sviestu vai uz rupjās rīves sarīvē sviestu un mīca, līdz paliek viendabīga masa. Pa druskai pievieno miltus glāzi, bet tikai tik cik nepieciešams.
2
Mīklu ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
3
Mīklu izrullē, izklāj ietaukotā cepamā veidnē. Pa virsu kārto nomizotus un šķēlītēs sagrieztus ābolus. Pārkaisa cukuru. Liek cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 180*C ~ 30 minūtes.
4
Krējumu saputo ar cukuru un pārlej gatavai plātsmaizei, kas izņemta no krāsns un nedaudz atdzesēta. Un nedaudz jāpastāv, lai krējums savelkas.
Iesūtīja: Dace P
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCukursMiltiSkābais krējumsSviestsVaniļaĀboliPlātsmaizesviegli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit