Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlītēs un sajauc ar citrona sulu.
Tortes formu ar izņemamo dibenu (26 cm) ietauko. Marcipānu vai nu sarīvē uz rupjās rīves, vai sadrupina. 125 g taukvielas, marcipāna drupačas, 125 g cukura, vaniļas cukuru, sāls šķipsnu un 3-4 piles mandeļu esenci (gan jau var aizstāt ar ko līdzīgu) samaisa līdz krēmīgai konsistencei. Iejauc pa vienai olas. Sajaukt miltus un cepamo pulveri, iemaisīt mīklā. Likt mīklu formā.
Ābolu šķēlītes nosusināt un cieši vienu pie otras likt uz mīklas. Samaisīt 1-2 ĒK cukura un kanēli, pārkaisīt ābolus.
Iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (elektriskā – 200*C, konvekcijas – 175*C, gāze - 3. poz.) cept ~ 35 minūtes. Atdzesēt. Pārkaisīt ar cukura un kanēļa maisījumu un pūdercukuru.
P.s. ābolus būtu vēlams nosvērt, lai nav ne par daudz, ne par maz. Ja par daudz, tad kūka būs par mitru un var neizcepties, ja par maz - būs par sausu.
Iesūtīja: Babs