Foto: Shutterstock
Adeles plūmju kūka, plūmju vietā var izmantot arī zemenes, avenes, upenes, ābolus, persikus, dzērvenes utt.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
150 gsviests vai margarīns200 gmilti200 gauzu pārslas50 gcukurs plūmes olas skābs krējums vaniļas cukurs citronu sula cukurs

Pagatavošana

1

Mīklas sastāvdaļas dūšīgi samaisa un samīca. Tā sanāk diezgan drupataina, tāpēc, liekot uz pannas, izspaida ar rokām vienmērīgi pa visu plāti. Ieliek krāsns vidū un 10 - 15 minūtes cep.

2

Izņem ārā, tad liek virsū plūmes (es tās "saplosīju" kādās 3 - 4 daļās katru), var izmantot ābolus, ķiršus, dzērvenes, visu ko!

3

Pa virsu plūmēm parasto maisījumu - sakultu olu, kas samaisīta ar krējumu, vaniļas cukuru, citrona sulu un cukuru pēc garšas, krāsnī iekšā un vēl cep kādas 15 - 20 minūtes ~ 200*C.

4

Nepiemirstiet ielikt cepamo papīru apakšā tā, lai var maliņas atlocīt drusku, jo tas šķidrums ar visām plūmēm var gribēt tecēt nost un tad būs krāsnī cūcība.

* mīklas daudzums ir vai nu lielajai apaļajai tortes formai vai kantainajai panniņai, manējā ir apmēram 25*35 cm.
** miltu pusi var aizvietot ar auzu pārslām.

Iesūtīja: Adele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!