Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīklas sastāvdaļas dūšīgi samaisa un samīca. Tā sanāk diezgan drupataina, tāpēc, liekot uz pannas, izspaida ar rokām vienmērīgi pa visu plāti. Ieliek krāsns vidū un 10 - 15 minūtes cep.
Izņem ārā, tad liek virsū plūmes (es tās "saplosīju" kādās 3 - 4 daļās katru), var izmantot ābolus, ķiršus, dzērvenes, visu ko!
Pa virsu plūmēm parasto maisījumu - sakultu olu, kas samaisīta ar krējumu, vaniļas cukuru, citrona sulu un cukuru pēc garšas, krāsnī iekšā un vēl cep kādas 15 - 20 minūtes ~ 200*C.
Nepiemirstiet ielikt cepamo papīru apakšā tā, lai var maliņas atlocīt drusku, jo tas šķidrums ar visām plūmēm var gribēt tecēt nost un tad būs krāsnī cūcība.
* mīklas daudzums ir vai nu lielajai apaļajai tortes formai vai kantainajai panniņai, manējā ir apmēram 25*35 cm.
** miltu pusi var aizvietot ar auzu pārslām.
Iesūtīja: Adele