aknu mērce
Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga aknu - saldā krējuma mērce ar kariju un āboliem.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai500 gvistas aknas2 skābi āboli1 sīpols pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls250 mlsaldais krējums1 TKkarija pulveris zaļumi

Pagatavošana

1

Aknām atdala plēves, sagriež aknas kumosa lieluma gabaliņos, apcep eļļā 3-4 minūtes, tad pievieno sasmalcinātus īpolus, gabaliņos sagrieztus ābolus, piparus, sāli un cep vēl 2-3 minūtes.

2

Kad aknas gatavas, pievieno saldo krējumu, kariju un pasautē vēl 5 minūtes.

3

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem lociņiem, pētersīļiem vai citiem zaļumiem.

4

Pasniedz ar rīsiem, griķiem, kuskusu vai kartupeļu biezputru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!