Aromātiskā tomātu zupa ar patīkamu asumu un ātri pagatavojama.

Uz lielas pannas uzkarsē 2 ēd. k. olīveļļas un apcep smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno saspiestus ķiplokus un ķimenes un cep vēl 1 min. Tad pievieno etiķi un cukuru, sautē vēl 2 min. Pielej buljonu un konservētos tomātus.
Uzsildītā cepeškrāsnī (līdz 190”C) liek tomātiņus, kas ielikti cepamtraukā un aplieti ar olīveļļu. Pēc garšas pievieno garšvielas un cep 10 min.

Pārlej zupu traukā, pievieno pusi no apceptiem tomātiem, un ar mikseri kuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno pēc garšas garšvielas. Liek trauciņos un rotā ar uz pusēm pārgrieztiem, apceptiem tomātiem un baziliku.

Iesūtīja: Elitiņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!