Foto: DELFI
Balzamiko etiķa, medus un sinepju mērce - brīnišķīga piedeva pie svaigiem salātiem.
5Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

50 gbalzamiko etiķis0.5 TKfranču sinepes300 mlolīveļļa0.5 TKmedus sāls

Pagatavošana

1

Blendera traukā ielej balzamiko etiķi. Pievieno medu, sinepes un sāli. Sakuļ visu kopā.

2

Tad, turpinot kult uzmanīgi, mazā strūkliņā lej klāt olīveļļu, līdz mērce sāk biezēt. Ja mērce ir sabiezējusi, bet eļļa vēl ir palikusi pāri daudz, tad pievieno nedaudz ūdens. Tas sašķidrinās mērci un neveidosies pārslas. Mērces biezumu veido no pēdējiem eļļas 100 gramiem.

Iesūtīja: Evija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!