šokolādes kēkss
Foto: Shutterstock
Kad galdā tiek celts sulīgs banānu–šokolādes kēkss, svinības var sākties!
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
175 gmilti2 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls175 gbrūnais cukurs2 gab.olas3 gab.banāni0.5 gab.citrons100 gsasmalcināti valrieksti vai pekanrieksti150 gtumšā šokolāde150 gbaltais jogurts sviests

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175*C. Cepamo formu ieziež ar sviestu un formas apakšu izklāj ar cepamo papīru. Papīru ieziež ar sviestu.

2

Banānus ar dakšiņu saspiež biezenī. Citrona sulu iespiež banānu biezenī un labi samaisa. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.

3

Olas sakuļ (mikserī) ar brūno cukuru, līdz veidojas baltas putas.

4

Miltos iemaisa banānu biezeni, sasmalcināto šokolādi, sasmalcinātos riekstus un jogurtu. Pievieno olas un iemaisa uzmanīgi, līdz veidojas viendabīga mīkla.

5

Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep ~ 1 stundu 180*C. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad pie skaliņa nekas nelīp – kēkss gatavs.

6

Kēksu atdzesē, pārlej ar šokolādes glazūru (te atradīsi padomus, kā to pagatavot) vai pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!