Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175*C. Cepamo formu ieziež ar sviestu un formas apakšu izklāj ar cepamo papīru. Papīru ieziež ar sviestu.
Banānus ar dakšiņu saspiež biezenī. Citrona sulu iespiež banānu biezenī un labi samaisa. Šokolādi salauž nelielos gabaliņos. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.
Olas sakuļ (mikserī) ar brūno cukuru, līdz veidojas baltas putas.
Miltos iemaisa banānu biezeni, sasmalcināto šokolādi, sasmalcinātos riekstus un jogurtu. Pievieno olas un iemaisa uzmanīgi, līdz veidojas viendabīga mīkla.
Mīklu lej ietaukotā veidnē un cep ~ 1 stundu 180*C. Gatavību nosaka ar koka skaliņu, kad pie skaliņa nekas nelīp – kēkss gatavs.
Kēksu atdzesē, pārlej ar šokolādes glazūru (te atradīsi padomus, kā to pagatavot) vai pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtīja: Lidija