40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gliellopa aknas2 sīpoli saujasēnes2 sālīti gurķi1 TKcitronu sula1 TKsinepes sāls malti melnie pipari3 ĒKkausētais siers2 ĒKkausētais siers250 gskābs krējums
Pagatavošana
1
Sīpolus un gurķus sīki sagriež. Sēnes sasmalcina.
2
Kausētā, sakarsētā sviestā 4–5 minūtes apcep strēmelītes sagrieztas, miltos apviļātas aknas, kas iepriekš atbrīvotas no plēvēm un cīpslām.
3
Gaļai pievieno sīpolus, sēnes un turpina cept 4–5 minūtes. Tad pievieno citronu sulu, sinepes, sāli, piparus un gurķus.
4
Iemaisa krējumu un kausēto sieru, kad mērce sāk burbuļot, uz lēnas uguns pasutina to vēl 3–4 minūtes.
5
Pasniedz ar rīsiem, griķiem, makaroniem vai kartupeļiem.
Padoms: aknu stroganova gatavošanai vari izmantot arī atlaidinātas sēnes no saldētavas krājumiem.
Iesūtīja: sashag
Ātri pagatavojami ēdieniZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasPannā cepts ēdiensLiellopa aknasMelnie pipariSinepesSkābais krējumsSēnesKarstās mērcesMārtiņdienas cienastsIkdienas maltīteiCitronu sulaSālīti gurķiKausētais siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit