belaši
Foto: Shutterstock
Belaši no sviesta mīklas ar jēra gaļas pildījumu – kūst uz mēles!
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3.5 glāzesmilti1 glāzeūdens vai piens20 graugs50 gsviests0.5 TKsāls eļļa PILDĪJUMAM:500 gtrekna jēra gaļa2 gab.sīpoli0.5 glāzeūdens malti melnie pipari sāls

Pagatavošana

1

Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc cukuru, sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.

2

Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ūdeni, piparus un sāli. Samaisa. No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā miltos) un apcep uz pannas no katras puses 2 minūtes.

3

Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņās. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.

4

Uzrūgušus saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.

5

Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!