120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3.5 glāzesmilti1 glāzeūdens vai piens20 graugs50 gsviests0.5 TKsāls eļļa PILDĪJUMAM:500 gtrekna jēra gaļa2 gab.sīpoli0.5 glāzeūdens malti melnie pipari sāls
Pagatavošana
1
Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc cukuru, sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.
2
Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, ūdeni, piparus un sāli. Samaisa. No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā miltos) un apcep uz pannas no katras puses 2 minūtes.
3
Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņās. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.
4
Uzrūgušus saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.
5
Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.
Iesūtīja: Ieva
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasEļļā vārītās uzkodasAugu eļļaJēra gaļaMelnie pipariMiltiRaugsSviestsŪdensDažādas mīklasPīrāgi un smalkmaizītesvidējiSīpoliIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit