90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
3 glāzesmilti1 glāzeūdens vai piens15 graugs sāls PILDĪJUMAM:400 gliellopa gaļa2 gab.sīpoli sāls eļļa
Pagatavošana
1
Mīkla: raugu izkausē siltā pienā vai ūdenī. Piejauc sāli, miltus, iejauc mīklu un siltā vietā raudzē 1 - 2 stundas.
2
Pildījums: gaļu izmaļ gaļas mašīnā. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu un sāli. Samaisa.
3
No masas izgatavo kotletes (gaļas bumbiņu savirpina rokās, apviļā milts) un cep uz pannas no abām pusēm, līdz gatavas.
4
Kad mīkla uzrūgusi, to sadala vienādos gabaliņos. Gabaliņus saveļ bumbiņā. Bumbiņas liek uz paplātes un siltā vietā atstāj uzrūgt.
5
Uzrūgušas saplacina (ar plaukstu piespiež), liek kotleti, malas aizspiež.
6
Belašus iegremdē verdošā eļļā un cep no abām pusēm.
Iesūtīja:
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepšanaVārīšanaKrievu nacionālā virtuveEļļā vārītās uzkodasAugu eļļaLiellopa gaļaMiltiRaugsŪdensPīrāgi un smalkmaizītesvidējiSīpoliIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit