Foto: Shutterstock
Biezpiena sacepums, ko pasniedz vēl siltu - ar jogurtu, skābo krējumu vai svaigu ogu mērci, vai ēd aukstu. Vienkārši un ļoti garšīgi.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 kgrikota5 gab.olas4 ĒKskābs krējums7 ĒKcukurs7 ĒKmanna rozīnes1 gab.rīvēta citrona miziņas milti

Pagatavošana

1

Rikotu liek bļodā, iemaisa skābu krējumu. Pievieno olas, cukuru, rīvētu citrona miziņu un visu samaisa.

2

Rozīnes noskalo, apviļā miltos un iemaisa mīklā.

3

Pievieno un iemaisa mannu. Nogaršo mīklu, ja šķiet, ka trūkst salduma, pievieno vēl cukuru, tomēr jāatceras, ka rozīnes arī dod saldumu.

4

Cepamo veidni ieziež ar sviestu.

5

Rikotas masu liek traukā un izlīdzina. Virspusē uzliek sviesta piciņas.

6

Trauku liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep, līdz gatavs (zinu, ka daudzus tracina vārdi "cep līdz gatavs", bet tā reizēm sanāk).

7

Gatavības pazīmes: virsiņa zeltaina, maliņas brūnas un var redzēt, ka visa masa sacepusies. Temperatūra 180-200*C.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!