Sastāvdaļas
Pagatavošana
Tortes formu izsmērē ar sviestu - apmēram 1 ēdamkaroti.
Ņem cepumus, lielāko pusi no paciņas salauž gabaliņos, izklāj ar to tortes formas pamatu. Izber atlikušos veselos cepumus, ar plaukstu viegli piespiežot, izlīdzina, lai būtu daudzmaz gluda pamatne.
Ņem apmēram trešdaļu olu liķiera mērces un salaista cepumus. Tortes formu ieliek ledusskapī atdzesēties.
Pa to laiku ar aukstu ūdeni pārlej želatīnu un ļauj uzbriest.
Biezpienu izberž caur sietu 2 reizes. Var arī vienu reizi vai pat trīs reizes izberst - pilnīgi vienalga, bet izberžot vienu reizi, biezpiens tomēr paliek drusku graudains.
Var arī ar blenderi vai mikseri mesties virsū, bet tad nesanāk nekāda "Pūciņa".
Piespiež viena apelsīna sulu, pievieno drusku pūdercukuru un samaisa. Ja ir mājās rokas putojamā slotiņa - ideāls variants, ja nav tad labāk to darīt ar koka lāpstiņu.
Uzputo ar mikseri putukrējumu, klāt pievienojot cukuru. Sagriež šķēlītēs persiku pusītes. Tad uzputoto putukrējumu un atlikušo olu liķiera mērci iecilā biezpiena masā. Izņem no ledusskapja tortes veidni. No uzbriedinātā želatīna apmēram vienu tējkaroti ar kaudzi ieliek citā trauciņā - tas būs želejai tortes augšējam slānim.
Pērējo želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno biezpiena masai, labi izmaisa. Ielej tortes veidnē.
Paņem sagrieztos persikus un liek virs biezpiena masas.
Tad apmēram uz pusstundu torti ieliek ledusskapī padzesēties. Pēc pusstundas izņem un torti pārlej ar atlikušo olu liķiera mērci. Liek atpakaļ ledusskapī vēl uz minūtēm 30.
Pa to laiku atstāto tējkaroti želatīna izšķīdina un pievieno sīrupam, kurā bija persiki un pārlej jau stingt sākušai masai, liek atpakaļ ledusskapī un apmēram pēc stundām trīs torte jau ir ēdama.
Virskārtas želejai var pievienot arī viena laima sulu, ja vēlas skābumiņu.
Rezultātā torte ir viegla, gaisīga un viņu var ļoti daudz noēst - šitas moments man tai tortei patīk vislabāk.
Iesūtīja: abruks