25Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
400 gvājpiena biezpiens0.5 lsaldais krējums5 ĒKcukurs1 gab.paciņa "Selgas" cepumu1 saujasukādes1 gab.apelsīns1 gab.citrons1 gab.paciņas želatīns DEKORĒŠANAI: kivi konservēti persiki vai cukura sīrupā vārīti svaigi persiki apelsīni krāsainās cukura pērlītes
Pagatavošana
1
Gatavo kūkas masu: biezpienu izmīca palielā bļodā, klāt pievieno rīvētu citrona miziņu, piespiež klāt sulu no apelsīna.
2
Sagriež sukādes mazos gabaliņos un pievieno klāt masai.
3
Saldo krējumu saputo ar cukuru, pievieno klāt biezpiena masai.
4
Želatīnu uzbriedina puskrūzē auksta ūdens, pēc tam karstā ūdens peldē izkausē viendabīgā šķidrumā, pievieno klāt biezpiena masai un ļoti kārtīgi izmaisa.
5
Kūkas formā izkārto selgas cepumus vienā kārtā, virsū klāj biezpiena masu.
6
Dekorē pēc izvēles ar augļiem, u.c.
*kūkas proporcijas var variēt, atkarībā no kūkas formas lieluma. Sukādes var aizstāt ar rozīnēm vai marmelādes gabaliņiem.
Iesūtīja: Krks
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniMātes dienas ēdieniPasniegt atdzesētuApelsīniBiezpiensCitroniCukursKiviPersikiSaldais krējumsCiti saldēdieniTortes un kūkasŽelatīnsBez termiskas apstrādesCepumiSukādesVājpiena biezpiens
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit