18Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
0.5 glāzesviests0.5 glāzebrūnais cukurs0.25 glāzemedus2 gab.olas1 glāzemilti1 TKcepamais pulveris kanēlis kardamons krustnagliņas muskatrieksts ingvers sāls cirona miziņa330 mlapelsīnu sula2 glāzessasmalcināti zāvēti augļi0.5 glāzesukādes1 glāzesasmalcināti lazdu rieksti0.5 glāzebrendija liķieris
Pagatavošana
1
Saputo sviestu ar medu un cukuru, pa vienai pievieno olas.
2
Miltus samaisa ar cep. pulveri un garšvielas (Malts kanēlis, kardamons, ingvers, muskatrieksts, krustnagliņas aptuveni 1 TK ) izsijā caur sietu.
3
Saputotajai masai pievieno apelsīnu sulu un miltus - pārmaiņus.
4
Masa uzmanīgi iemaisa žāvētos augļus, sasm. citronmiziņu, riekstus un cukātus.
5
Garenā kēksa veidnē ieklāj cepamo papīru, ietauko, ielej mīklu. Cep ~2 h pie 150 grādiem.
6
Gatavību pārbauda ar skaliņu.
7
Kūku atdzesē.
8
Samitrina marli brendija liķierī un ietin tajā kūku. Pēc tam kūku tin vēl folijā un liek ledusskapī.
9
Tur vismaz 1 nedēļu, ik pa brīdim attinot vaļā un samitrinot marli ar brendija liķieri, satin atpakaļ.
10
Pēc 4 nedēļām kūka ir gana laba un liekama galdā.
Iesūtīja: Pelīte
Ziemassvētku receptesCepeškrāsnsBrūnais cukursCepamais pulverisIngversKanēlisKardamonsLiķierisMedusMiltiOlasSviestsŽāvētas aprikozesKēksiTortes un kūkasvidējiKrustnagliņasLazdu riekstiSukādes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit