Jolo virtuve - 60
Foto: Privātais arhīvs
Vienkārši, bet ļoti gardi - buberts ar skābenu dzērveņu mērci.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
750 mlpiens150 gmanna100 gcukurs4 gab.olas vaniļa sāls MĒRCEI:1 glāzedzērvenes400 mlūdens pēc garšascukurs

Pagatavošana

1

Pienu uzvāra, maisot tievā strūkliņā ieber pienā mannu un vāra, līdz tā uzbriedusi, noņem no uguns.

2

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus ar cukuru saputo, pieliek vaniļu, iemaisa karstajā biezputrā.

3

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā sagatavotajā biezputrā tā, lai tā veidojas čagana, nesaplakusi.

4

Atdzesē bubertu, pasniedz ar dzērveņu mērci, ko gatavo, glāzi dzērveņu, kam pievienots cukurs pēc garšas, uzkarsējot 4-5 minūtes, tad ogas sastampājot, pārlejot ar ūdeni, samaisot, šķidrumu iztrinot caur sietu un atdzesējot.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Antuanete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!