Foto: Shutterstock
Īpaši gardais cāļa cepetis ar citroniem.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.cālis3 gab.citroni2 ĒKsaulespuķi eļļa sāls un pipari1 glāzebuljons medus10 mlbrendijs

Pagatavošana

1

Pagatavo maisījumu - saulespuķu elļu sajauc ar 1 citrona rīvēto miziņu, sāli un pipariem, ar to ieberzē cāli no iekšpuses un ārpuses.

2

Citronu sagriež šķēlītēs, ar tām pilda cāli.

3

Cepeti nosien, liek sautējamā katlā, pārliek ar citrona šķēlītēm, pielej buljonu.

4

Liek cepeškrāsnī 200 grādos, cep aptuveni 40 min, ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu.

5

Nedaudz medus sajauc ar citrona sulu, pievieno brendiju.

6

Cepetim noņem citrona šķēlītes un pārziež ar sagatavoto maisījumu, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, līdz ir izveidojusies kraukšķīga, spīdīga garoziņa.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!