Kanoli cannoli deserts
Foto: Shutterstock
"Cannoli" – fritētas mīklas caurulītes ar kārdinoši saldu rikotas pildījumu.
90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gmilti1 gab.olas dzeltenums šķipsnakanēlis50 gcukurs50 gsviests1 TKkafija5 gkakao0.5 gab.citrona sula olīveļļa PILDĪJUMAM:500 grikota150 gbezpiedevu jogurts150 gcukurs150 gšokolāde50 gsukādes1 gab.citrona rīvēta miziņa

Pagatavošana

1

Samīca mīklu un noliek "atpūsties" uz 1 stundu.

2

Pildījumam – rikotu saberž ar cukuru, samaisa ar bezpiedevu jogurtu, pievieno sarīvētu šokolādi, sukādes un citrona miziņu.

3

Mīklu izveltnē un no tās izspiež aplīšus. Katru aptin ap metāla caurulīti (cauruļveida "cannoli" veidnes var pagatavot arī no vairākās kārtās salocītas folijas loksnes) un liek verdošā olīveļļā, cepot pāris minūtes, līdz mīkla ir zeltaina.

4

Gatavos "cannoli" liek uz salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu, nedaudz atdzesē un, izmantojot konditorejas uzgali, piepilda ar pildījumu.

5

Pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar šokolādes skaidiņām un sasmalcinātiem pistāciju kodoliņiem. Ja vēlas, var caurulīšu galus iemērkt kausētā šokolādē.

Iesūtīja: vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!