90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
500 gmilti1 gab.olas dzeltenums šķipsnakanēlis50 gcukurs50 gsviests1 TKkafija5 gkakao0.5 gab.citrona sula olīveļļa PILDĪJUMAM:500 grikota150 gbezpiedevu jogurts150 gcukurs150 gšokolāde50 gsukādes1 gab.citrona rīvēta miziņa
Pagatavošana
1
Samīca mīklu un noliek "atpūsties" uz 1 stundu.
2
Pildījumam – rikotu saberž ar cukuru, samaisa ar bezpiedevu jogurtu, pievieno sarīvētu šokolādi, sukādes un citrona miziņu.
3
Mīklu izveltnē un no tās izspiež aplīšus. Katru aptin ap metāla caurulīti (cauruļveida "cannoli" veidnes var pagatavot arī no vairākās kārtās salocītas folijas loksnes) un liek verdošā olīveļļā, cepot pāris minūtes, līdz mīkla ir zeltaina.
4
Gatavos "cannoli" liek uz salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu, nedaudz atdzesē un, izmantojot konditorejas uzgali, piepilda ar pildījumu.
5
Pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar šokolādes skaidiņām un sasmalcinātiem pistāciju kodoliņiem. Ja vēlas, var caurulīšu galus iemērkt kausētā šokolādē.
Iesūtīja: vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit