Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cūkgaļas karbonādi sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēles un viegli izdauza ar gaļas āmura plakano pusi.
Lai cepoties šķēles iegūtu apetītlīgi zeltainu nokrāsu, tās apkaisa ar maltas paprikas pulveri – vislabāk kūpinātu.
Pannā sakarsē taukus vai eļļu, apcep ar naža plakano pusi saplacinātas ķiploka daiviņas zeltainas, izņem no pannas. Uz pannas aromatizētajā eļļa liek gaļas šķēles un 2-3 minūtes apcep no abām pusēm.
Cepšanas beigās pievieno sviestu, iepriekš apceptos ķiplokus un pāris timiāna zariņus! Sviestu nedrīkst ilgi karsēt, tikai izkausēt – tas piešķir gaļai patīkamu garšu! Kad sviests pievienots, noņem pannu no plīts, uzliek tai vāku un "atpūtina" gaļu 7-10 minūtes.
Pirms pasniegšanas karbonādes pārkaisa ar sāli un pipariem.
Iesūtīja: Artūrs