Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gabaliņos sagrieztu sīpolu apkaisa ar sāli un uz dzilas pannas apcep eļļā, pievieno kubiciņos sagrieztu burkānu, cep līdz masa ir viegli zeltaina.
Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, cep vēl pāris minūtes.
Pievieno malto gaļu, cep, virsū uzspiežot ķiploku sulu (var lietot arī sakapātu ķiploku), liek klāt arī čili pulveri un kariju (pirmajā reizē jāuzmanās, lai nesanāk par asu).
Kad gaļa apcepta, maisa klāt biezeni, kas iegūts, sakapājot tomātus savā sulā.
Ja tie ir ar ādu, to iepriekš novelk. Pieliek sāli un Tabasco mērci pēc garšas.
Cep uz lēnas uguns aptuveni 35 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Beigās liek klāt pupiņas un kukurūzu. Lēni sautē vēl 15-20 minūtes.
Uzrīvē sieru un uzber sakapātus lociņus.
Pasniedz ar baltmaizes ķiploku grauzdiņiem, rīsiem vai kukurūzas čipsiem.
Iesūtīja: feenixa