ašliks
Foto: Shutterstock
Cūkas šašliks īpašā marinādē – īpaši sulīgam rezultātam. Laižam piknikā!
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgcūkas kakla karbonāde1.5 kgliesa krūtiņa1 kgsīpoli MARINĀDEI:75 ml6% ābolu vīna/degvīna etiķis2 ĒKsinepes4 ĒKmajonēze1 ĒKmedus4 ĒKsojas mērce0.5 TKmalti melnie pipari0.5 TKmalta saldā sarkanā paprika0.5 TKkaltēts malts ingvers1 ĒKsāls0.5 TKtimiāns6 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

1

Cūkas kakla karbonādi un liesu krūtiņu bez kauliem un ādas sagriež gabaliņos, sīpolus sašķēlē ripiņās, saliek lielā traukā.

2

Sagatavo marinād, pievieno gaļai. Visu tā pamatīgi izmaisa ar rokām.

3

Piespiež ar šķīvi trauka saturu tā, lai visa gaļa ir zem marinādes, un liek ledusskapī uz diennakti.

4

Dažas stundas pirms cepšanas trauku izņēm, lai gaļa sasiltu.

Iesūtīja: medus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!