eklēri zemenes
Foto: Shutterstock
Eklēri ar putukrējuma - ogu krēmu derēs jebkuri ballītei vai svinībām.
80Minūtes
18Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
1.5 glāzeūdens100 gsviests vai margarīns0.5 TKsāls1.5 glāzemilti5 gab.olas0.5 gab.citrona rīvēta miziņa vaniļas cukurs malts kardamons krustnagliņas vai kanēlis PUTUKRĒJUMA-OGU KRĒMAM:1 glāzesaldais krējums 35%2 gab.olas10 gželatīns5 ĒKpūdercukurs4 ĒKpiens1 glāzesvaigas zemenes vai avenes60 gogu sīrups vaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa. Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikucī.

2

Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai, tādā pat veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

3

Pievieno citrona miziņu, vanilīna cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli.

4

Mīklai jābūt gludai, biezai un tik - mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

5

Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izspiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes.

7

Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

8

Putukrējuma - ogu krēms: želatīnu iemērc aukstā ūdenī un ļauj uzbriest.

9

Atdzesētu saldo krējumu ielej dziļā traukā un sakuļ. Putukrējumā iemaisa 2 ĒK pūdercukura un vanilīna cukuru.

10

Olas saberž ar 2 ĒK pūdercukura, pievieno karstu pienu un karstā ūdens peldē uzkarsē līdz 80*C. Želatīnu karstā ūdens peldē izkausē un pievieno piena - olu masai.

11

Gatavo masu sajauc ar putukrējumu, saspiestām ogām, sīrupu vai ievārījumu(20 g jebkura ievārījums). Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā un liek ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm sastingt.

12

Atdzisušos mīklas izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusē, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu.

13

Iekšā pilda krēmu un aizver vāciņu. Vai izstrādājumiem sānos uztaisa caurumiņu un iespiež krēmu.

14

Eklērus pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē ar ogām un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

*ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!