55Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
4 gab.kārtainās mīklas loksnes1 gab.paciņa vaniļas pudiņš4 ĒKcukurs250 mlpiens50 gmarcipāns1 gab.olas dzltenums1 ĒKmaltas mandeles2 ĒKmandeļu liķieris5 āboli1 ĒKkanēlis
Pagatavošana
1
Mīklas loksnes atkausē un izrullē.
2
Ielikt apaļā, ar aukstu ūdeni noskalotā veidnē, un sadursta ar dakšu, lai neizliecas mīkla.
3
Pudiņu krūzē sajauc ar 2 ĒK cukura un 3 ĒK piena, sajauc, es parasti vēl caur sietiņu izberžu, lai nav kunkuļu.
4
Atlikušo pienu uzvāra un tad pievieno, nepārtraukti maisot, pudiņa masu, uzvāra un atdzesē.
5
Marcipānu sajauc ar olas dzeltenumu, mandelēm un 1 ĒK liķiera. Izliek uz mīklas un izsmērē.
6
Lej virsū pudiņu un kārto virsū šķēlēm sagrieztus ābolus.
7
Ābolus pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli, liek 200 grādos un cep 30 minūtes.
8
Pasniedz pārlejot ar atlikušo 1 ĒK mandeļu liķiera (to gan es parasti aizmirstu)
Iesūtīja: Rensha
VārīšanaFranču nacionālā virtuvePasniegt atdzesētuCukursKanēlisKārtainā mīklaLiķierisMandelesOlasPiensVaniļas pudiņšĀboliTortes un kūkasvidēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit