ābolkūka ābolu kūka
Foto: Shutterstock
Ātrā franču ābolkūka ar vaniļas pudiņa un marcipāna pildījumu.
55Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.kārtainās mīklas loksnes1 gab.paciņa vaniļas pudiņš4 ĒKcukurs250 mlpiens50 gmarcipāns1 gab.olas dzltenums1 ĒKmaltas mandeles2 ĒKmandeļu liķieris5 āboli1 ĒKkanēlis

Pagatavošana

1

Mīklas loksnes atkausē un izrullē.

2

Ielikt apaļā, ar aukstu ūdeni noskalotā veidnē, un sadursta ar dakšu, lai neizliecas mīkla.

3

Pudiņu krūzē sajauc ar 2 ĒK cukura un 3 ĒK piena, sajauc, es parasti vēl caur sietiņu izberžu, lai nav kunkuļu.

4

Atlikušo pienu uzvāra un tad pievieno, nepārtraukti maisot, pudiņa masu, uzvāra un atdzesē.

5

Marcipānu sajauc ar olas dzeltenumu, mandelēm un 1 ĒK liķiera. Izliek uz mīklas un izsmērē.

6

Lej virsū pudiņu un kārto virsū šķēlēm sagrieztus ābolus.

7

Ābolus pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli, liek 200 grādos un cep 30 minūtes.

8

Pasniedz pārlejot ar atlikušo 1 ĒK mandeļu liķiera (to gan es parasti aizmirstu)

Iesūtīja: Rensha

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!