Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai pagatavotu frikadeles, abas maltās gaļas sajauc ar sakultu olu un rīvmaizi (lai gaļa labāk turētos kopā), sāli un piparus pievieno pēc garšas. Ja vēlas, gaļai rīvmaizes vietā var pievienot vārītus rīsus.
Gaļas masu kārtīgi izmīca un ar ūdenī samitrinātām rokām veido nelielas bumbiņas.
Katlā lej ūdeni, kurā ber ripiņās sagrieztus burkānus (kā zināms, burkāni vārās ilgāk), tad sagriež kubiņos kartupeļus un liek klāt, pieliek buljona kubiņus, piparus (pēc garšas), lauru lapu.
Kad kartupeļi ir pusgatavi, zupā liek frikadeles. Visu vāra aptuveni 10 minūtes uz lēnas uguns.
Padoms: ja vēlas, lai zupa ir biezāka un vēl gardāka, var pievienot konservētas pupiņas, kam noliets šķidrums, un zaļos zirnīšus.
Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un skābu krējumu.
Iesūtīja: