60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
liellopa vai teļa gaļas fileja sīpoli ķiploki kūpināts speķis vai cauraudzītis rupjmaize maltā gaļa sāls skābēti gurķi siers garšvielas
Pagatavošana
1
Gaļas rullīši - iekš izklapētas gaļas (labāk liellopa vai teļa) ietin rupji samaltu masu no rupjmaizes, sīpoliem, ķiplokiem, kūpināta speķa vai cauraudzīša, maltās gaļas un ķimenēm. Vidū liek sālīta gurķa un siera stienīšus, sarullē, rullīšus nosien ar diegu, liek apcepties.
2
Rullīšus sakrauj sautējamā traukā vai lielā pannā, kas nu kuram ērtāk, piegriež kādus 2 sīpolus, pieber garšvielas uzlej ūdeni un sautē. Sautē diezgan ilgi ~ 2,5 stundas. Sīpoli forši izšķīdīs, būs garša, nebūs masa, ja vajag - atjauno mazliet ūdeni.
3
Beigās noņem diegus, saliek atpakaļ katlā, jo tagad jau vairs vaļā netīsies. Nu un tagad pēc savas gaumes - var pieliet tai mērcei saldo krējumu.
Iesūtīja: bum-bum
Mātes dienas ēdieniSpeķisGaršvielas un garšaugiLiellopa filejaMaltā gaļaRupjmaizeSiersSkābēti gurķividējiSīpoli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit