ribas
Foto: Shutterstock
Grilētas ribiņas ar mērci, marinētiem dārzeņiem un kartupeļu čipsiem.
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
ribiņas1 paciņa Santa Maria medus marināde Santa Maria mērce grilētiem ēdieniem Santa Maria piedeva gaļai – garšaugi un ķiploki svaigs timiāns40 gcukini40 gpaprika40 gburkāni20 glociņi Santa Maria universālā marināde100 gkartupeļi Santa Maria piedeva grilētai gaļai eļļa augu eļļa30 gdabiskais jogurts10 ggurķi ķiploks piparmētras sāls cukurs

Pagatavošana

1

Gaļu atdala no kauliem. Samaisa medus marinādi un piedevu gaļai, pievieno sagrieztu svaigu timiānu, pārlej gaļu ar maisījumu. Marinē 2–4 stundas.

2

Cepot gaļu grilā, to apziež ar mērci grilētiem ēdieniem.

3

Dārzeņus sagriež šķēlēs, cep grilā un iemarinē Santa Maria universālajā marinādē.

4

Notīrītos kartupeļus sagriež plānās šķēlēs (čipsos) un cep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno piedevu ar čili pēc garšas.

5

Pagatavo mērci: samaisa dabisko jogurtu, sagrieztus gurķus, saspiestu ķiploku, piparmētru, sāli un cukuru.

6

Pasniedz galdā, grilētās ribiņas novietojot uz marinētajiem dārzeņiem; no kartupeļu čipsiem un sviesta, kas sakults ar dārzeņiem, izveido piramīdu;mērci pasniedz atsevišķā bļodā.

Iesūtīja: Santa Maria

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!