Foto: Shutterstock
Gurjeva putra - bagātīga, cepeškrāsnī cepta putra ar riekstiem un sukādēm.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzemanna3 glāzessaldais krējums0.5 glāzecukurs200 gsasmalcināti rieksti100 gsukādes1 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Krējumu lej kastrolī un liek krāsnī. Kad krējums sāks putoties, tad izveidojas tāda kā krējuma putu kārtiņa. Putas nosmeļ un liek bļodā. Tā turpina, līdz noņemtas sešas putu kārtiņas.

2

Atlikušajā krējumā iemaisa mannu un vāra putru. Iemaisa riekstus, sukādes vai marmelādi.

3

Cepamā veidnē liek kārtām: krējuma putas, mannā putru, krējuma putas…. pēdējā kārta mannā putra.

4

Virsū kaisa nedaudz cukuru un riekstus. Liek krāsnī un cep, līdz virspuse apcepas brūna.

5

Gatavu putru liek uz šķīvjiem, uzliek piciņu sviesta un pasniedz. Var pasniegt arī ar ķīseli.

* starp kārtām var likt svaigas ogas, ievārījumu

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!