Sastāvdaļas
Pagatavošana
Biezpienu izberž caur sietu, ieliek katliņā, pieliek saldo krējumu, sviestu, olas, pierīvē citrona miziņu. Masu liek uz uguns un, patstāvīgi maisot, karsē, bet nevāra. Noņem no uguns, maisot atdzesē.
Atdzisušajai masai pieliek cukuru, nomazgātas - nosusinātas rozīnes, vaniļas sēkliņas, noplaucētas – smalki sakapātas mandeles, sagrieztas sukādes. Visu labi izjauc.
Īpašā pashas formā izklāj marli, ieliek masu, aiztaisa ciet, uzliek slogu. Pēc divām dienām ņem ārā un liek Lieldienu galdā.
Piezīmes: ja nav pašas formas, tad bļodā ieklāj marli, saliek biezpiena masu, sasien tādu pauniņu un pakarina virtuvē, kur var. Apakšā paliek trauku, jo divas dienas tur var tecēt sūkalas.
Pēc 2 dienām pauniņu noņem un iegūstam aromātisku biezpiena bumbu. Pasha ir samērā drupana, nebūs kā kūka viegli griežama.
Iesūtīja: vina