480Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgbiezpiens4 lpiens0.5 lūdens15 gsviests ķimenes sāls
Pagatavošana
1
Biezpienu samaļ vai samīca, pievieno un iemaisa sakultas olas.
2
Pienu ar ūdeni uzvāra, pieliek biezpiena masu un, lēnām maisot, karsē, kamēr sāk atdalīties sūkalas. Tad masu lej drāniņā, sūkalas jātecina veikli, lai masa nepagūtu atdzist.
3
Tad liek katlā, pieliek sāli, ķimenes un kausētu sviestu. Katls jātur uz uguns un masa jāmaisa, lai siers būtu stingrāks. Pēc karsēšanas biezpiena masu saliek samitrinātā drāniņā vai marlē, nosien un noslogo.
Siers vienmērīgu dzeltenu krāsu iegūst, ja olas pie uzkarsētā piena liek, sakultas kopā ar kauēto sviestu, bet, ja tās pieliek, sakultas ar biezpienu, tad siers sanāks ziedains.
Iesūtīja: Ieva
Līgo svētku un Jāņu receptesPasniegt atdzesētuBiezpiensPiensĶimenesŪdensvidējiLatviešu nacionālā virtuveMājās gatavots siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit