12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgjēra gaļa5 sīpoli1 ĒKtimiāns4 ĒKeļļa2 ķiploka daiviņas pipari sāls200 gspeķis5 tomāti sīpolloki kinza baziliks
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež gabaliņos, liek marinādē, kas gatavota no augu eļļas, ripiņās sagrieztiem sīpoliem, sasmalcinātiem ķiplokiem, timiāna, sāls un pipariem.
2
Gaļu ar plaukstām aktīvi spaida un "masē" vismaz 10 minūtes, lai tā kļūtu maiga un labāk iemarinētos.
3
Uzliek uz gaļas slogu un atstāj gaļu marinādē uz 12 stundām, noliekot vēsumā.
4
Uz iesma pārmaiņus uzmauc gaļas gabaliņus, sīpolu ripiņas, tomātu un speķa šķēlītes. Cep virs nokaitētām kokoglēm. Gatavu šašliku apkaisa ar kapātiem zaļumiem.
Iesūtīja: Vineta Auziņa
Piknika ēdienu receptesLīgo svētku un Jāņu receptesGrilsMarinēšanaKaukāziešu nacionālā virtuveSpeķisEļļaSīpollokiMarinēšanaTimiāns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit