Foto: Shutterstock
Jēra gaļas šašliks – lai izdevies pikniks!
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgjēra gaļa5 sīpoli1 ĒKtimiāns4 ĒKeļļa2 ķiploka daiviņas pipari sāls200 gspeķis5 tomāti sīpolloki kinza baziliks

Pagatavošana

1

Gaļu sagriež gabaliņos, liek marinādē, kas gatavota no augu eļļas, ripiņās sagrieztiem sīpoliem, sasmalcinātiem ķiplokiem, timiāna, sāls un pipariem.

2

Gaļu ar plaukstām aktīvi spaida un "masē" vismaz 10 minūtes, lai tā kļūtu maiga un labāk iemarinētos.

3

Uzliek uz gaļas slogu un atstāj gaļu marinādē uz 12 stundām, noliekot vēsumā.

4

Uz iesma pārmaiņus uzmauc gaļas gabaliņus, sīpolu ripiņas, tomātu un speķa šķēlītes. Cep virs nokaitētām kokoglēm. Gatavu šašliku apkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!