Foto: Shutterstock
Kabaču ikri ar tomātiem ziemas krājumiem.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kgkabači1 kgburkāni1 kgtomāti500 gsīpoli melnie pipari ķiploki

Pagatavošana

1

Kabačus sagriež kubiņos, 5-10 minūtes sutina nelielā ūdens daudzumā (1/2 litrs), nolej ūdeni.

2

Apcep sīpolus, burkānus, tomātus, visu samaisa un sautē 1 stundu. Sāls, cukurs, pipari pēc garšas un citronskābe vai etiķis.

3

Burkās apakšā liek melnos piparus (graudos), 1 - 2 ķiploka daiviņas.

4

Burkas aizvāko, apgāž, apsedz. Glabāju ledusskapī. Es vākoju ar metāla konservu vāciņiem (tie, kas jāvāko ciet ar konservu taisāmo).

5

Es burkas nesterilizēju, apgāžu uz mutes, apsedzu, rezultātā vāciņš arī izkarst.

6

Burkas pirms tam ir jāapplaucē. Sterilizēt - kad vēl nav aizvākots, liek vārošā ūdenī uz dažām minūtēm burkas ar visu vāku.

Iesūtīja: Lilija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!