Foto: Shutterstock
Grilēta cūkgaļas kakla karbonāde, kas marinēta citronu un zaļumu marinādē, būs gards risinājums vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Šo pašu marinādi var izmantot arī šašlika gatavošanai, atšķirsies vien gaļas sagriešanas veids!
1440Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcūkgaļas kakla karbonāde2 sīpoli2 ķiploka daiviņas1 citrons1 citrona sula pētersīļi koriandrs sāls pipari

Pagatavošana

1

Sīpolus sagriež ripiņās, pievieno citrona šķēlītes un sulu. Pievieno sakapātus ķiplokus, zaļumus un pārējās garšvielas. Kakla karbonādi sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs. Gaļu liek marinādē, kārtīgi samaisa un vienu diennakti vēsumā marinē.

2

Cep virs oglēm uz restītēm gatavu.

Pasniedz ar rīsiem, zaļumiem, marinētiem sīpoliem, tomātiem, gurķiem, dažāda veida salātiņiem, piemēram, korejiešu salātiem un biešu salātiņiem ar riekstiem.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!