kartupeļu sacepums, pusdienas, vakariņas, kartupeļu biezputra
Foto: Shutterstock
Kartupeļi ar sēnēm - sātīga veģetārais sacepums.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

kartupeļi100 mlpiens sīpoli1 gab.ola sāls zaļumi muskatrieksts vai pipari400 gvārītas sēnes ķiploki sviests skābs krējums siers

Pagatavošana

1

Pagatavo 800g kartupeļu biezeņa, tam pievieno sīki sagrieztu, apceptu sīpolu, uzvārītu pienu, jēlu olu, sāli, sasmalcinātus zaļumus, pierīvē muskatriekstu vai pieliek piparus.

2

Novārītās sēnes apcep ar sīpoliem un ķiploku.

3

Ietaukotā veidnē liek kārtu biezeņa, virs tās - sēnes un virspusē atkal - biezeni.

4

Virsū uzliek dažas piciņas sviesta, pārlej ar skāba krējuma un rīvēta siera maisījumu.

5

Cep cepeškrāsnī, kamēr sacepums atdalās no veidnes malām.

6

::!recepte::

Iesūtīja: Edīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!