kartupeļu sacepums
Foto: Shutterstock
Sātīgām pusdienām kartupeļu - šampinjonu sacepums.
80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gšampinjoni10 gab.kartupeļi1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas100 gsviests skābs krējums sāls, melnie pipari, rozmarīns

Pagatavošana

1

Šampinjonus un sīpolus smalki sagriež un sviestā apcep. Pievieno sāli, piparus, uzliek vāku un vēl uz lēnas uguns pasautē, lai izdalās sula.

2

Kartupeļus sarīvē plānās šķēlēs, masu sadala uz pusēm.

3

Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu, uzkaisa mazliet sāli un rozmarīnu, tad liek sēnes un visu ieziež ar krējumu.

4

Virsū liek atlikušos kartupeļus, atlikušo krējumu, atkal uzkaisa sāli, rozmarīnu. Mazliet ar lāpstiņu visu paspaida, lai sula iznāk virspusē.

5

Liek krāsnī un cep 200*C ~ 30 - 40 minūtes.

6

Ja vēlas, tad 5-7 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sieru, bet arī tāpat sacepums ir gana gards un krēmīgs.

Iesūtīja: Dace

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!