80Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
200 gšampinjoni10 gab.kartupeļi1 gab.sīpols3 gab.ķiploka daiviņas100 gsviests skābs krējums sāls, melnie pipari, rozmarīns
Pagatavošana
1
Šampinjonus un sīpolus smalki sagriež un sviestā apcep. Pievieno sāli, piparus, uzliek vāku un vēl uz lēnas uguns pasautē, lai izdalās sula.
2
Kartupeļus sarīvē plānās šķēlēs, masu sadala uz pusēm.
3
Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu, uzkaisa mazliet sāli un rozmarīnu, tad liek sēnes un visu ieziež ar krējumu.
4
Virsū liek atlikušos kartupeļus, atlikušo krējumu, atkal uzkaisa sāli, rozmarīnu. Mazliet ar lāpstiņu visu paspaida, lai sula iznāk virspusē.
5
Liek krāsnī un cep 200*C ~ 30 - 40 minūtes.
6
Ja vēlas, tad 5-7 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sieru, bet arī tāpat sacepums ir gana gards un krēmīgs.
Iesūtīja: Dace
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit